Избрани Новини

Георги Андонов и Митко Захов застанаха зад регистрационните пунктове в Гоце Делчев и Петрич

Народните представители от ГЕРБ Георги Андонов и Митко Захов защитиха от закриване регистрационните пунктове за МПС в Гоце Делчев и Петрич. Двамата депутати отправиха днес питане към министъра на МВР Цветлин Йовчев какво в новата реформа в МВР налага закриването на двата пункта, които обслужват освен общините Гоце Делчев и Петрич още общините Банско, Сатовча, Гърмен, Хаджидимово и Сандански.

Пръв за готвената скандална реформа сигнализира преди седмица Георги Андонов. Той бе категоричен, че една такава необмислена и необоснована промяна ще създаде огромен проблем пред хората от общини в района на Гоце Делчев и Петрич. Според него и колегата му Митко Захов закриването на регистрационните пунктове щеше да наложи стотици шофьори да пътуват до Благоевград и да губят по цял ден, за да си свършат работа, която сега могат да свършат само за час. Митко Захов подчерта, че пунктът в Петрич през миналата година е извършило над 7000 услуги, а в него работят 7-8 души, които ако бъдат съкратени, едва ли ще се облекчи значително кадровият състав в областната дирекция на МВР в Благоевград.

Днес по време на парламентарния контрол министър Йовчев увери, че тези два пункта макар и с малка натовареност няма да бъдат закрити, тъй като са отдалечени. Предвидената реформа в МВР и съкращенията в системата ще засегнат предимно състава, който не е ангажиран с основната дейност на министерството.  



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов