Избрани Новини

Зловещо! Измамници в расо плъзнаха за Великден в Бургас

Животът

14-04-2014, 14:30

Снимка:

novanews

Автор:

Явор Томов

Всичко от Автора

Брадясали мъже в черно обикалят предимно в кварталите „Изгрев”, „Зорница” и „Славейков”, представяйки се за пратеници на Българската православна църква

Измамници, облечени в попски раса и с огромни кръстове на шиите, обикалят от няколко дни домовете в Бургас. Мошениците чукат от врата на врата преди Великден и предлагат водосвет за здраве срещу заплащане. Сумите, които мнимите попове искат, са скромни - от 2 до 5 лева. Затова и много хора приемат офертата.

Предприемчивите "свещеници" поръсват апартамента с вода, за която твърдят, че е светена, и изричат набързо някаква молитва за здраве, разказаха очевидци хванали се на капана.Чернодрешковците обикаляли предимно в бургаските квартали „Изгрев”, „Зорница”, „Лазур” и „Славейков”, представяйки се за пратеници на Българската православна църква. От архиерейското наместничество в Бургас обаче отрекоха тези хора да имат нещо общо с църквата. "Вероятно става въпрос за измамници, тъй като нашите духовници не обикалят от врата на врата, за да предлагат водосвети. Ние можем да изпратим свещеник само с предварителна уговорка и изявено желание от някой.” От църковното настоятелство предупреждават хората задължително да искат документите на свещениците, които се появяват на вратата им, и да не ги допускат.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов