Избрани Новини

БГ радио отново избра Благоевград, за да раздаде наградите си

За втора поредна година Благоевград ще бъде домакин на връчването на Годишните музикални награди на БГ радио 2014. Генералният директор на БГ радио Николай Янчовичин и дългогодишният режисьор на шоуто Атанас Генов представиха някои от акцентите на тазгодишните музикални награди. Мотото на едно от най- големите и значими събития в музикалния живот на България е „Харесай българската музика”, а цялата кампания носи позитивния призив „Аз харесвам”.

Днес от 21.00 часа площад „Георги Измирлиев” ще бъде озарен от блясъка на звездите на българската музика. Николай Янчовичин разкри и част от подробностите на подготвения грандиозен спектакъл. „На сцената в Благоевград ще излязат любимите артисти на България, за да представят своите нови проекти и да зарадват публиката с утвърдените си хитове. И тази година победителите, които ще отнесат вкъщи чисто новите статуетки на БГ РАДИО, ще бъдат избрани изцяло и единствено от слушателите на радиото – най-обективното и неподкупно жури. Водещ ще бъде Любо Киров”, разказа Николай Янчовичин.

За първи път на тази церемония БГ РАДИО ще връчи и нова награда - „Ана Мария Тонкова“ за БГ Вдъхновение. Символичният носител на приза ще бъде личност, която вдъхновява българските изпълнители. Кой ще бъде първият награден, ще стане ясно на 9 май 2014 г. До 8 май слушателите могат да гласуват за предпочитаните от тях изпълнител/ ка, песен, клип, текст, албум, дебют, група,дуо/трио и видеоклип.

Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов припомни, че през 2013 години музикалните награди са наблюдавани на живо от 18 000 души. Той поясни, че общината работи в посока развитие на културата и фестивалния туризъм. „С развитието на културата в града и общината ще се подобри местния туризъм и това ще се отрази положително върху бизнеса”, каза още кметът Камбитов.

Генералният директор на БГ радио Николай Янчовичин обяви, че тазгодишните награди са в подкрепа на общата кандидатура на Благоевград, София, Перник и Кюстендил за Европейска столица на културата.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов